onsdag 23 december 2009

Almby störst i mässan

Påven var inte där, men stämningen var ändå sakral under tisdagsmässan. Almby IK var överlägset största klubb med sju medlemmar plus en blivande. Övriga klubbar, KFUM Ö-o, KIF Skidor, Sävedalens AIK och IF Start ställde upp med varsin löpare.

Jag har läst på lite om intervallträning och bestämt mig för att hålla nere tempot. Vi tenderar att springa även långa intervaller i en fart som är högre än tävlingsfarten på 10 km, vilket är för snabbt enligt de träningsråd som jag har studerat. Det räcker att köra jämnt och kontrollerat i ca 90 % av tävlingsfart, men det är inte lätt att hålla igen. Eftersom min kilometertid i tävlingsfart på milen är 4.15, skulle det räcka bra att springa tusingarna på 4.25, dvs 53 sekunder per varv och istället korta vilan lite och eventuellt öka antalet tusingar. Fördelarna med detta skulle vara att man blir mindre sliten och om man ökar antalet intervaller blir ju den totala tiden med hög puls längre.

Det får bli en målsättning inför 2010; håll igen på farten och spring fler intervaller. Andra målsättningar är att öka tempot på distanspassen från 6.00 till 5.50 och veckomängden från 3,7 till minst 4 mil i årssnitt för 2010.

I morgon förmiddag blir det en joggingtur runt Adolfsberg för att bädda för julmaten.

Inga kommentarer: